Cantata per a un cor blau – Fête de la Musique

Cantata per a un cor blau – Fête de la Musique

Per a la celebració del Dia Internacional de la Música, l’Institut Francès va reunir 200 nens catalans, àrabs i francesos, que van interpretar la ‘Cantata per a un cor blau’ una oda a la Meditarrània, acompanyats per una orquestra de 40 músics. Es tracta d’una composició del francès Romain Didier estrenada fa cinc anys al Festival de Músiques Sagrades de Fès. Vàrem aconseguir fer sonar un edifici de 8 pisos, col·locant cada nen a cada finestra.

La Cantata per a un cor blau, una obra creada el 2006 per al Festival de les Músiques Sagrades de Fes (Marroc), és el resultat de la trobada entre les melodies araboandaluses i l’escriptura poètica francesa. Per a la 30a edició de la Festa de la Música, l’Institut Francès de Barcelona desitjava transformar l’edifici dissenyat l’any 1972 per l’arquitecte Josep-Antoni Coderch en una autèntica “caixa de música”.

Sota una pluja de flors i olors marines, aquest concert va reunir un cor de nens catalans, francesos i marroquins. En la nit més curta de l’any, l’Institut il·luminà el públic amb els textos d’Allain Leprest, recitats per l’actor Charles Gonzalès i interpretats pels solistes Enzo Enzo i Romain Didier. Miquel Pujadó signa la versió catalana.

Un conjunt de cordes de diverses escoles de música de Catalunya acompanyà aquesta oda a la Mediterrània, que va retre homenatge als esdeveniments de la Primavera Àrab que capgiren el Magrib i el Màiriq. Aquest acte ressonà com un cant a la fraternitat i la tolerància entre els pobles.

Textos
Allain Leprest

Composició i interpretació
Romain Didier

Versió catalana
Miquel Pujadó

Veu
Enzo Enzo

Actor
Charles Gonzalès

Director del cor
Gérard Authelain

 

The Institut Francès in Barcelona celebrated in 2011 the International Music Day by performing the “Cantata per a un cor blau” composed by Romain Didier in 2006. Over 200 Catalan, Arab and French children located each of them in a window in the seat of the Institut Francès, a 8 story building which became a great music box, played the piece accompanied by an Orchestra formed by 40 musicians, as well as students from different Catalan music schools. The event became an ode to fraternity and tolerance among peoples. 

Tornar a dalt