Cantata per a un cor blau – Fête de la Musique

Cantata per a un cor blau – Fête de la Musique

Any 2011: per a la celebració de la 30a edició de la Festa de la Música, l’Institut Français va reunir 200 nens catalans, marroquins i francesos per interpretar, acompanyats per una orquestra de cordes de 40 músics de diverses escoles de música de Catalunya, la Cantata per a un cor blau —obra del francès Romain Didier, estrenada el 2006 al Festival de Músiques Sagrades de Fes, Marroc—.

Amb la intenció de transformar l’edifici dissenyat l’any 1972 per l’arquitecte Josep-Antoni Coderch en una autèntica «caixa de música», vam fer sonar un edifici de 8 pisos, emplaçant un nen a cada finestra.

Sota una pluja de flors i olors marines, el públic va gaudir d’aquesta oda a la Mediterrània, resultat de la trobada entre les melodies araboandaluses i l’escriptura poètica francesa.

Un acte que va ressonar com un cant a la fraternitat entre els pobles i que va retre homenatge als esdeveniments de la Primavera Àrab que capgiraven en aquells moments el Magrib i el Màixriq.

Textos: Allain Leprest /Composició i interpretació: Romain Didier / Versió catalana: Miquel Pujadó / Veu: Enzo Enzo / Actor: Charles Gonzalès / Director del cor: Gérard Authelain

 

Des de PGE vam realitzar el disseny tècnic i la producció tècnica de l’esdeveniment.

 

The Institut Francès in Barcelona celebrated in 2011 the International Music Day by performing the “Cantata per a un cor blau” composed by Romain Didier in 2006. Over 200 Catalan, Arab and French children located each of them in a window in the seat of the Institut Francès, a 8 story building which became a great music box, played the piece accompanied by an Orchestra formed by 40 musicians, as well as students from different Catalan music schools. The event became an ode to fraternity and tolerance among peoples. 

Tornar a dalt