Música als Parcs

Música als Parcs

Des de l’any 2012 i fins l’actualitat, estiu rere estiu, fem la coordinació i la producció integral de Música als Parcs, el cicle gratuït de música clàssica i jazz que té lloc a parcs i jardins de Barcelona durant els mesos de juny, juliol i agost. El cicle, des de fa 25 anys, promou les actuacions de joves intèrprets, apropa la música de qualitat a un públic de totes les edats i a tots els districtes de la ciutat, potencia els parcs com a zones de lleure i convivència, i també la descoberta d’artistes i d’espais per a un públic consolidat que arriba a uns 15.000 assistents cada estiu.

La programació, que ofereix cada any al voltant de 40 concerts gratuïts, es configura a través de la selecció d’un jurat d’experts a partir d’una convocatòria oberta. També hi participen escoles de música municipals de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

El cicle Música als Parcs està organitzat per l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració com a jurat del Taller de Músics, el Concurs Internacional de Música Maria Canals, Escoles Municipals de Música de Barcelona, Conservatori del Liceu entre d’altres. També es compta amb Musicat, l’Associació Professional de Músics de Catalunya, en la gestió de les contractacions artístiques.

A l’any 2020, amb motiu de la crisi de la Covid19, hem organitzat una versió reduïda del cicle, amb 8 concerts a l’agost, al Park Güell i als Jardins d’Ernest Maragall – Palauet Albéniz.

Des de PGE fem la coordinació i producció integral del cicle.

Fotos: Pere Virgili

 

Música als Parcs is a music festival taking place during June, July and August in which free classical and jazz outdoor concerts are scheduled in several parks and squares in Barcelona. The aim of this project is to promote the work of young artists, while enjoying music in one of the many green areas in the city. Música als Parcs brings every year high quality music to audiences of all ages, offering concerts in all districts of the city. Música als Parcs has become a highlight in Barcelona’s summer event calendar. 

2016 Música als Parcs concert series offered over 47 free performances by 20 groups , attended by more than 15.000 people. 

PGE coordinates the festival.

Tornar a dalt