Mostra d’Associacions de Barcelona

Mostra d’Associacions de Barcelona

La Mostra d’Associacions és la proposta més participativa de la Mercè. Ja fa dinou anys que la festa gran de Barcelona reserva l’espai privilegiat de la plaça Catalunya a la Mostra, la gran exposició que ha esdevingut l’homenatge ciutadà als milers d’entitats i a les desenes de milers de persones voluntàries que treballen cada dia, a cada barri, perquè nostra ciutat i societat siguin millors.

Si bé any rere any la ciutadania identifica a les associacions com a part inseparable de Barcelona, enguany el reconeixement també és internacional, ja que aquest any, el Centre Europeu del Voluntariat, amb el suport del Parlament Europeu, ha escollit Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat, la primera vegada que s’institueix aquesta designació.

Com en cada Mostra, aquest any també es fa un reconeixement especial a dues associacions que celebren aniversari i que representen exemples precisos dels valors que Europa ha reconegut en distingir Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat: la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Comtal.

Dins de la Mostra d’Associacions 2014 cal destacar l’espai de Govern Obert – GoBCN,  les Entrevistes de La Mostra moderades per la periodista Natza Farré, la Pasarel.la de barrets i complements florits i la Trobada de Swing i Mural Capital del Voluntariat

La Mostra dedicarà el seu tradicional acte de Cloenda a celebrar que Barcelona és la Capital Europea del Voluntariat del 2014.

Conduïda per l’escriptor Màrius Serra, comptarà amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català acompanyat d’un quintet de percussionistes i dos pianistes que interpretaran “Carmina Burana”. L’ espectacular tram final de l’actuació el protagonitzarà la companyia La Fura dels Baus amb la construcció d’una gran xarxa humana que formaran tots els voluntaris i voluntàriesque hi vulguin participar, formant una estructura aèria que simbolitzarà el voluntariat, la participació i el treball en xarxa.

Fotografia Pere Virgili

 

The Mostra d’Associacions has become a showcase for organizations and associations of Barcelona, a meeting place where you can know new projects and be informed about new social initiatives. 

In 2014 the Mostra has come of age and its complete programme of activities shows the vitality the associations have in the city. 123 entities have participated. Workshops, concerts, interviews, conferences and other kind of free activities for all audiences have been organized over three days. 

Since 1998 PGE  does the Mostra management. 

Fotografies: Pere Virgili

 

 

Tornar a dalt