La Fura dels Baus a la Mostra d’Associacions de Barcelona

La Fura dels Baus a la Mostra d’Associacions de Barcelona

Any 2014: la XIX Mostra d’Associacions de Barcelona va dedicar el seu tradicional acte de cloenda de la plaça de Catalunya a la celebració del nomenament de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014.

L’espectacle, conduït per l´escriptor Màrius Serra, va comptar amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català acompanyat d’un quintet de percussionistes i dos pianistes que van interpretar “Carmina Burana”.

L’espectacular tram final de l’actuació el va protagonitzar la companyia La Fura dels Baus, amb la construcció d’una gran xarxa humana aèria, penjant a 30 metres, formada per voluntaris de totes les entitats que n’eren part. L’estructura reproduïa el cartell de la capitalitat, obra de Toni Camarasa, i que simbolitzava el voluntariat, la participació i el treball en xarxa.

La Mostra d’Associacions, esdevinguda des de 2016 Associa’t a la Festa, es fa a l’espai privilegiat de la plaça de Catalunya, i és l’homenatge ciutadà als milers d’entitats i a les desenes de milers de persones voluntàries que treballen cada dia, des de fa dècades, a cada barri, perquè la ciutat i la societat siguin millors, més justes i solidàries.

L’espectacle de cloenda va ser una proposta de PGE, que també va treballar els continguts i va dur a terme la coordinació i la logística de l’esdeveniment.

 

The writer Màrius Serra hosts the spectacular closing ceremony of the XIX Mostra d’Associacions. The Young Choir of the Orfeó Català, a percussion quintet and two pianos perform Carmina Burana. The company La Fura dels Baus leads the final part of the show with the construction of a big human network made up of voluntaries. It is a 30 metres aerial structure that recreates the Toni Camarasa’s commemorative poster.

The closing ceremony is proposed by PGE, that has also worked the contents and accomplished the coordination and logistics of the event.

 

Tornar a dalt