Festival de Músiques des d’un Balcó

Festival de Músiques des d’un Balcó

El 2008 neix el Festival de Músiques des d’un Balcó, projecte de festival insòlit que acosta la música a la gent tot programant actuacions als balcons.

La Balconitis és una iniciativa d’en Josep Casellas fruit de les ganes d’apropar la música a tothom i oferir viure de ben a prop no sols les actuacions sino el procés de preparació, del muntatge, i de tot allò que no es veu habitualment. Aquest projecte és possible gràcies a l’ajuda desinteressada d’amics, dels veïns i comerços que cedeixen els balcons. Sense ells no hi hauria escenaris. És un nou format de festival i treu suc a espais insòlits però absolutament quotidians i propers al dia a dia de tots nosaltres. Un balcó és un escenari. Es tracta de posar la música a l’abast  de tothom, literalment. La música enmmig de la gent.

Les primeres 3 edicions van tenir lloc a la Plaça del Comerç del barri de Sant Andreu a Barcelona, afegint-se el 2011 dues altres ciutats com Lleida a la Plaça de la Paeria i Palafrugell al Centre Fraternal i El Mercantil. Aquestes localitats van repetir al Balconitis el 2012 i el 2013 es va fer a Palafrugell.

La programació és a base de músics i projectes musicals menys coneguts però molt interessants, i transmeten la curiositat que tenim en buscar-los i l’emoció que sentim quan els trobem. Al llarg d’aquests anys s’ha comptat amb les actuacions de grups com els Barcelona Swing Serenaders, Sant Andreu Jazz Band, Trio Chikiboom, Mariachi Semblanza i Biel Ballester Trio, entre d’altres.

Fotos: Pere Virgili

 

The Festival de Músiques des d’un Balcó, Balconitis, is an initiative of Josep Casellas that emerged in 2008 as a result of the desire to bring music to everyone in the street, and offer a close experience to the entire process. 

It is a new festival format which takes advantage of unusual but close spaces to everybody’s daily life. A balcony is a stage. This project can be done thanks to the generous and disinterested support of friends, neighbors and  shops which give their balconies. 

The festival has been organized four editions in Sant Andreu quarter in Barcelona, as well as Palafrugell and Lleida. 

 

 

 

 

Tornar a dalt