Cruïlla Barcelona

Cruïlla Barcelona

Els passats dies 11, 12 i 13 de juliol ha tingut lloc la 7a edició del Festival Cruïlla Barcelona que va comptar amb un total de 38 concerts repartits en els 5 escenaris del recinte del Parc del Fòrum de Barcelona i un balanç de 42.000 assistents.

A diferència d’anteriors edicions, enguany els concerts s’han repartit al llarg de tres dies, estenent-se fins diumenge, amb una jornada de tarda amb la francesa Zaz i els catalans Blaumut.

Un dels trets que caracteritzen el Festival Cruïlla és la seva barreja estilística, eclecticisme que queda palès repassant alguns dels artistes que han participat enguany, entre els quals destaquem: Macklemore i Ryan Lewis, Jack Johnson, Damon Albarn, i Band of Horses. Aquesta diversitat en les seves propostes l’obren a tots els públics.

A més dels concerts,  s’hi poden visitar estands d’entitats amb fins socials. El festival té una vessant social molt important, i d’aquí que hagi recolzat campanyes d’organitzacions com Amnistia Internacional, Intermón Oxfam i Creu Roja.

El festival neix el 2005 a la ciutat de Mataró com a Cruïlla de Cultures, festival de músiques del món, basat en l’encreuament d’estils i cultures, una iniciativa del projecte La Casa de la Música de Mataró. Aquesta es va crear a principis del 2005 per fomentar la formació, creació, exhibició i difusió de la música. Al llarg dels anys s’hi han sumat 4 ciutats més al projecte (Salt, Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa), conformant la xarxa de Les Cases de la Música.

Entre el 2005 i 2007 el Cruïlla es desenvolupa entre els mesos de juny i juliol en diferents espais de Mataró, fins que al 2008 es trasllada definitivament al seu emplaçament actual, el Parc del Fòrum de Barcelona.

El festival ha anat creixent en escenaris i nombre d’assistents, erigint-se en una de les grans cites musicals anuals del país.

Des de PGE fem la direcció de producció del festival: producció tècnica, disseny d’espais, coordinació i regidoria.

 

The 7th edition of Cruïlla Festival took place in Parc del Fòrum over July 11th, 12th and 13th with a total of 38 concerts and an audience of 42.ooo people. 

One of the features which defines the Cruïlla Festival is its stylistic eclecticism as seen in the last edition schedule, which included Macklemore and Ryan Lewis, Jack Johnson, Damon Albarn, and Band of Horses. In addition to the concerts, there is a stands area for nonprofit organizations. The festival has an important social aspect and it has supported different campaigns lead by organizations such as Amnistia Internacional, Intermón Oxfam and Creu Roja.

The festival was born in 2005 in the city of Mataró as Cruïlla de Cultures, an initiative of La Casa de la Música . In 2008 the festival moved to its current location in Parc del Fòrum in Barcelona. 

PGE does the production management: technical production tasks, space design and coordination. 

 

 

Tornar a dalt