Carnaval de Barcelona

Carnaval de Barcelona

Cada any la festa i la disbauxa omple els carrers de la ciutat amb l’arribada del Rei Carnestoltes. La Festa del Carnaval la composen diferents actes de caràcter popular al llarg d’una setmana.
Des del passat 2012, el Carnaval de Barcelona torna al Born i als orígens de la festa, i recupera els trets del Carnaval històric: Dijous Gras amb concursos i activitats diverses als mercats i centres cívics de la ciutat, l’Arribo amb l’Arribada del Rei Carnestoltes i la presentació dels Set Ambaixadors, les més de 30 rues que el dissabte s’organitzen als barris de la ciutat, i l’acte central , la Taronjada, la batalla campal amb confetis i globus de color taronja que recorden les taronges que antigament es llençaven i que acaba amb El gran Sarau i el Ball de màscares. Dimecres de Cendra amb l’Enterrament de la Sardina al Parc de la Ciutadella, marca la fi de la gresca i el comiat del Rei Carnestoltes fins l’any següent.

PGE fa la direcció de producció del Carnaval.

Enllaç a les imatges del Carnaval de Barcelona:  http://www.flickr.com/photos/carnavalbcn/

Fotos: Pere Virgili

 

With the annual coming of King Carnestoltes the city fills up with joy and fun. Carnival is composed by different popular events for over a week. Since 2012 the Carnival in Barcelona has come back to the Born district and recovers its origins and the essence of the historical Carnival: Dijous Gras (Fat Thursday), the coming of King Carnestoltes, the Taronjada or Carnival Battle, the Mask Dance and the Burial of the Sardine.

PGE does the production management of the Carnival.

Tornar a dalt