Big Draw

Big Draw

Des de l’any 2010 i fins al 2016 ,  vam coordinar i fer la regidoria de La festa del dibuix de Barcelona, amb centenars d’activitats amb el dibuix com a fil conductor que connecten el públic amb els creadors professionals i les entitats col·laboradores. Museus, galeries d’art, escoles, biblioteques i centres cívics, entre d’altres, acullen les diferents propostes i fan accessible el dibuix i l’acte creatiu a públic de totes les edats.

Els seus orígens es remunten a l’any 2000, quan l’organització benèfica anglesa The Campaign for Drawing impulsa el projecte Big Draw amb l’objectiu de revalorar el dibuix com una eina de pensament, creativitat i compromís social i cultural. A partir de llavors, el projecte es va estendre a altres ciutats i arriba a Barcelona al 2010, impulsat pel Museu Picasso de Barcelona, que conserva molts dels dibuixos de joventut de Pablo Picasso.

El projecte, consolidad tant a nivell de públic com de format i continguts, enforteix el teixit cultural i apropa el dibuix a tothom amb desenes de tallers gratuïts a diversos espais propers, com ara El Born Centre Cultural, el Cercle Artístic de Sant Lluc, l’Arxiu Fotogràfic, el carrer Allada Vermell o el Passeig del Born.

Des de PGE vam efectuar la coordinació i regidoria de l’activitat.

Imatges de Bid Draw (Fotos: Jordi Mota i equip de Big Draw)

 

In 2000 English independent charity The Campaign for Drawing organizes the first Big Draw festival which aims to promote drawing as a tool for thought, creativity, and social and cultural engagement.  Since then, not only UK but many other countries around the world participate each year by offering their own Big Draw festival.

In 2010 Museu Picasso in Barcelona ran the first Big Draw, La festa del Dibuix in the city, by setting up drawing events for all ages and abilities given by artists, artisans and designers. The 2013 Big Draw has consolidated as a successful experience encouraging everyone interested to draw with thousands of people joining in 24 free different activities. 

PGE coordinates and supervises the event. 

 

 

Tornar a dalt