Big Draw

Big Draw

L’any 2000 l’organització benèfica anglesa The Campaign for Drawing impulsa el projecte Big Draw amb l’objectiu de revaloritzar el dibuix com una eina de pensament, creativitat i compromís social i cultural.

Des d’aleshores el projecte s’ha estès a altres ciutats de tot el món que al mes d’octubre de cada any organitzen el seu Big Draw i conviden al públic de totes les edats a participar-hi. Centenars d’activitats amb el dibuix com a fil conductor connecten el públic amb els creadors professionals i les entitats col·laboradores. Museus, galeries d’art, escoles, biblioteques, centres cívics, entre d’altres, acullen a tot el món les diferents propostes i fan accessible el dibuix i l’acte creatiu a tothom que hi estigui interessat.

El 2010 el Museu Picasso de Barcelona impulsa el primer Big Draw, La Festa del Dibuix, a Barcelona amb la participació d’artistes i creadors que dinamitzen els tallers a diverses espais propers al Museu Picasso. El projecte s’adequa molt al context del museu, ja que el dibuix va tenir una gran importància en l’obra del pintor, en general, i en la col·lecció del museu, en particular, on es conserven molts dels dibuixos de joventut de Pablo Picasso.

Aquest any és el cinquè aniversari d’un projecte ja consolidat tant a nivell de públic com de format i continguts de la proposta. El Born Centre Cultural, el Cercle Artístic de Sant Lluc, l’Arxiu Fotogràfic, el Carrer Allada Vermell o el Passeig del Born, entre d’altres, han acollit els 24 tallers gratuïts per a totes les edats amb una gran resposta d’assistència i participació. La col·laboració d’artistes com Sergio Prego, Philip Stanton, Miralda o Carme Solé han fet possible aquesta jornada plena de creativitat i entusiasme.

El Big Draw s’ha convertit en una festa oberta i participativa que enforteix el teixit cultural del barri i apropa el dibuix a tot aquell disposat a prendre-hi part.

Des de PGE fem la coordinació i regidoria de l’acte.

 

In 2000 English independent charity The Campaign for Drawing organizes the first Big Draw festival which aims to promote drawing as a tool for thought, creativity, and social and cultural engagement.  Since then, not only UK but many other countries around the world participate each year by offering their own Big Draw festival.

In 2010 Museu Picasso in Barcelona ran the first Big Draw, La festa del Dibuix in the city, by setting up drawing events for all ages and abilities given by artists, artisans and designers. The 2013 Big Draw has consolidated as a successful experience encouraging everyone interested to draw with thousands of people joining in 24 free different activities. 

PGE coordinates and supervises the event. 

 

FOTOGRAFIES BIG DRAW 2014

Fotos: Jordi Mota i equip de Big Draw

 

 

Tornar a dalt